Tel çekme makinesi

Tel Çekme Makinesi Hakkında

Yüksek gerilim tel çekme makinesi  yüksek gerilim hatlarında  tel çekmek için kullanılır. Dünya geliştikçe bütün sektörler kendi alanlarında büyük ölçüde ilerleme kaydetmektedirler. Elektrik sektörü de bu konuda ilk sıralarda yerini almış durumdadır. Hayatımızın her alanında büyük önem taşıyan elektrik enerjisinin kullanım alanı oldukça geniştir. Elektriğin icadı ile insan gücünün kullanıldığı alan sayısı zamanla daha da azalmış durumdadır. Fabrikalarda dahi insan gücüyle yapılan birçok işlem elektriğin varlığı ile makinelerin yardımıyla yapılmaktadır. Bu durum üretimi daha hızlı ve daha az hatalı hale getirmiştir. Elektrik sektöründe kullanılan ürünlerde aynı şekilde hızlı bir üretime sahiptir. Bu nedenle insanların ihtiyacı olan her alanda hızlı bir şekilde üretim yapılması sağlanmaktadır. Yapılan üretimlerden sadece az bir kısmı elektrik sektöründe bulunmaktadır. Tel çekme makineleri de bu yapılan üretimlerdendir. Çelik tellerin çekiminde ve makaraya sarımında kullanılan bu makineler, tel çekimini ve sarımını yapan kişilerin işlerini büyük oranda hafifletmiştir.

Tel Çekme Makinesinin Kullanımı

Tel çekme makinesi elektrik sektöründe kullanılan makinelerin başında gelmektedir.  Elektrik sektöründe çalışan insanların tel çekimi ya da tellerin makaraya sarımı esnasında daha fazla enerji harcamalarına engel olmaktadır. Çelik tellerin çekilme işleminde kullanılan tel çekme makinesinin 2 farklı çeşidi vardır. Kuru tel çekme makineleri, sulu tel çekme makine bu çeşitlerdir. Kuru tel çekme makinesi imal edilmiş olan çelik telleri zarar vermeyecek şekilde makaralara sarma işleminde kullanılır. Kuru tel çekme makinesi genellikle yüksek gerilim hatlarında kullanılan çelik teller için kullanılan bir makinedir. Sulu tel çekme makinesi ise üretilen çelik tellerin kullanım alanına göre inceltme işleminde ve o tellerin makaralara sarılmasında kullanılır.

Yüksek Gerilim Tel Çekme Makineleri Ankara

Tel çekme makinelerinin kullanımı ile elektrik sektöründe çalışan kişilerin iş yükü az da olsa hafiflemiş durumdadır. Çelik tellerin çekimi ve inceltme işlemi tel çekme makinesinin sayesinde daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu teller genelde yüksek gerilim hatlarında, ulaşımda, iletişimde, aydınlanmada veya ısınmada kullanılırlar. Bazı teller izole dış yüzey olmadan da kullanılabilir. İzoleli olan tellerin ise dış kısmı genellikle aşırı ısıya dayanıklı bir malzemeden üretilmektedir. Bu şekilde olası bir yangın durumunda elektrik hatlarına fazladan bir zarar durumu söz konusu olmamaktadır.
Lütfen daha fazla bilgi ve sipariş vermek için sitemizi https://www.eydemgrup.com/tr ziyaret ediniz.

Yorumlar